Sukat

”Tukisukat on yleisnimitys elastisille sukille, jotka tukevat jalkojen pehmytkudoksia määrätyllä paineella. Tukisukka-nimitystä käytetään hyvin monenlaisista tuotteista, vain erittäin vähän tukevista aina lääkinnällisiin tukisukkiin ja kaikkein tehokkaimpiin kompressiosukkiin.

Tuki- ja kompressiosukat edistävät verenkiertoa jaloissa tukemalla ja tehostamalla laskimoläppien toimintaa. Verenkierto nopeutuu ja turvotus vähenee.

Lääkinnällisiä tukisukkia käytetään ehkäisemään ja vähentämään alaraajoihin kertyvää turvotusta sekä ehkäisemään suonikohjujen ja veritulpan syntymistä. Turvotusta voi syntyä esimerkiksi leikkausten jälkeen, joidenkin sairauksien yhteydessä, raskaana ollessa, aineenvaihduntahäiriöissä, matkustaessa tai työpäivän aikana. Lääkinnälliset tukisukat nopeuttavat palautumista urheilun jälkeen. Sukkia on hyvä pitää päivittäin parhaimman hoitotuloksen saamiseksi. Lääkinnällisistä tukisukista löytyy erilaisia malleja sekä värejä. Tuotteita on saatavana polvi- ja reisipituisina sekä sukkahousuina.”

Lisää tietoa tuotteista, hinnoista, materiaaleista ja väreistä saa nettisivuiltamme hoitolaitoksestamme.

Tukisukan mittaus

Hyötyäksesi tukisukista, on niiden syytä olla täysin sopiva jaloillesi. Siksi on tärkeää suorittaa jalan ja sukan mittaus.

  • Tukisukan mittauksen suorittaa yrityksemme fysioterapeutti, toimenpide kestää 30-60min.
  • Sukan mittaus on syytä suorittaa aamulla, kun turvotus jaloissa on pienimmillään. Näin saadaan paras mittaustulos.
  • Mittaukseen on  varattava aika soittamalla Matin Kuntoon, 09 803 4747 tai 09 803 3080.
  • Mittaus kestää noin 30-60 min. Pääsääntöisesti mittaus vie 30 minuuttia.
  • Mittaukseen tultaessa on hyvä ottaa mukaan lääkärin antama hoitosukkasuositus sekä täyttää rekisteröintilomake, (linkki) jos et ole aikaisemmin hoitolaitoksessamme asioinut.
  • Lääkärin antamasta hoitosukkasuosituksesta käy ilmi kompressioluokka (IH 18-21mmHg, II 23-32 mmHg, III 34-46 mmHg tai IV 49+mmHg) ja malli (pohjepituus, resipituus jne) sekä tuleeko sukka yhteen vai kumpaankin jalkaan.

Mittauksen hinnasto on seuraava:

Aika, min.Hinta
3025 €
4537,50 €
6050 €